Ons verhaal

BRILLARO


Wij geloven dat een bril kopen gemakkelijk moet kunnen. En dat iedereen zich een exemplaar van de beste kwaliteit moet kunnen veroorloven zonder daar een fortuin aan uit te geven.

Daarom zijn wij begonnen met zelf brillen te maken. Omdat we weten dat wij het beter kunnen!

Brillen geïnspireerd door de wereld


voor avonturiers, ontdekkingsreizigers, globetrotters en pioniers.

Brillen geïnspireerd door de wereld

We halen inspiratie uit reizen overal ter wereld. Onze brillen combineren de beste waarden uit verschillende landen en culturen met Duitse kwaliteit.

Onze brillen


We reisden de hele wereld af om uit te vogelen hoe we de perfecte brillen kunnen maken. Ons avontuur leidde ons naar Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, India en China. We ontdekten al snel dat de prijs veel lager kan als we alles zelf doen.

Daarom ontwerpen we onze eigen brillen in ons atelier in Duitsland. De beste fabrikant maakt de monturen. Zo kunnen we brillen van topkwaliteit aanbieden aan de scherpste prijzen.

Hoe het allemaal begon…


Bij twee vrienden uit verschillende delen van de wereld.

Matthias Haase uit Duitsland en Arjun Sagar uit India ergerden zich allebei aan de hoge prijzen van gevestigde opticiens en brilmerken. Haase en Sagar zijn fervente wereldreizigers en wisten daardoor dat kwaliteitsbrillen voor een lagere prijs gemaakt konden worden.

Destijds moest de brildrager diep in de geldbeugel tasten om een bril te kopen die tegelijkertijd kwaliteitsvol en modieus was.

Haase en Sagar vroegen zich af waarom de prijzen voor brillen zo buitensporig waren. Ze ontdekten al snel dat het niet enkel kwam door dure materialen, maar dat de kosten voor een veelvoud aan tussenpersonen, merkroyalty’s, uitgebreide winkelinrichting en hoge lonen de prijs verder omhoog duwden.

Een nieuw zakenidee zag het levenslicht. In oktober 2013 richtten de heren samen BRILLARO op in Annaberg-Buchholz, in het Duitse Ertsgebergte. Ze bieden brillen aan die geïnspireerd zijn door de hele wereld.

Vanwaar de naam?


Die is overduidelijk afgeleid van het woord ‘bril’. ‘Aro’ komt van het Italiaanse woord ‘marinaro’, wat matroos betekent.

Oprichters


Matthias Haase

Matthias Haase

Matthias is een optometrist met meer dan 25 jaar ervaring als onafhankelijk opticien. Hij kent als geen ander de Duitse kwaliteit en optimaliseert op dagelijkse basis het ontwerp en de kwaliteit van onze producten. Zijn veelzijdigheid en tomeloze creativiteit onderscheiden hem van de rest van het pak. Hij staat aan het hoofd van ons brilontwerpteam.

Hij houdt van katten en wereldreizen. Zijn laatste trip leidde hem naar het zuiden van India – naar eeuwenoude tempels, tropisch regenwoud en het traditionele Indische huwelijke van Arjuns zus. Het gaf hem genoeg inspiratie om onze houten brilcollectie te ontwerpen.

Arjun Sagar

Arjun Sagar

Arjun komt uit een traditionele ondernemersfamilie en heeft tonnen ervaring met het uitbouwen van merken. Hij houdt van avontuur en doet niets liever dan overal ter wereld afgelegen plaatsen ontdekken. Zijn verblijf in de mooie heuvels van het Ertsgebergte schenkt hem meer dan enkel professionele voldoening: z’n dochtertje Annika werd er geboren.

EN DIT IS ANNIKA!


Een magisch moment voor ons allemaal en het begin van BRILLARO! Annika is ondertussen bijna 20 maanden oud.

Annika

Newsletter

Exclusieve aanbiedingen alleen voor abonnees